BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még rejtve van a szocpol lehetőség

Egyelőre kevés helyen elérhető az elvben januártól már ismét élő vissza nem térítendő lakásépítési támogatás, közismertebb nevén szocpol. A nyolc legnagyobb magyarországi hitelintézet közül csak az OTP Bank honlapján szerepelnek a ma élő változattal kapcsolatos tudnivalók, a többi szereplőnél még nincs lehetőség az igénylésre, vagy csak nem hívják fel rá külön a figyelmet.

Lapunk úgy tudja, hogy már több bank is megkötötte a Magyar Államkincstárral és a Nemzetgazdasági Minisztériummal a szocpol nyújtásához szükséges háromoldalú szerződést. A késlekedésnek több oka is lehet. Az első, hogy a bankoknak az elmúlt időszakban több jogszabályi változás végrehajtására, például a végtörlesztésre is fel kellett készülniük. A másik ok, hogy a lakásépítési támogatás csak viszonylag szűk kör által vehető igénybe. 9. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.