BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

PSZÁF: nem drágultak a hitelek

Elsősorban a lakossági hiteltermékek konstrukcióiban történt jelentős változás 2010-ben

Összességében nem voltak kiemelkedő mértékű, trendszerű és a fogyasztók széles körét kedvezőtlenül érintő ármozgások 2010 második felében — derül ki a PSZÁF legfrissebb, a lakosságnak nyújtott pénzügyi szolgáltatások piacát vizsgáló elemzéséből.

A hitelintézeti és takarékszövetkezeti intézmények kínálatában a fő változás a jelzálogalapú devizahitelezés megszűnése volt. A forinthitelek állománya is jelentősen gyarapodott, ez együtt járt az új kihelyezések feltételeinek szigorodásával.

A jogszabályi környezet változása is előnyös módosításokat hozott, hiszen a lakáscélú hitelek piacát az új folyósításokon belül a forinthitelek egyeduralkodóvá válása mellett a hitelköltség-mutatók csökkenése jellemezte: az év második felétől a lakáshitelek THM-értéke tartósan 10 százalék alatt mozgott.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.