BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-Star: Holnapig várnak

Jövő csütörtökön a hitelezők értékpapírszámláira kerülhetnek az E-Star részvényei. Aki lemarad a transzferről, heteket várhat az újabb lehetőségre.

Szerdán délután ötig küldhetik el az E-Star hitelezői értékpapírszámla-adataikat az energetikai cég számára, hogy hozzájuthassanak az őket megillető részvénypakettekhez. Az ilyen adatok benyújtására vonatkozó határidőt már másodszor hosszabbította meg a cég. A tervek szerint november 13-ig várnak a hitelezők nyilatkozataira (az első eredeti határidő szeptember 10. volt), majd november 14-ig a kötvény transzfereket fogadják, és reményeink szerint 18-án vagy 19-én, vagyis jövő hétfőn vagy kedden kezdeményezik majd a részvények transzferálását – mondta lapunknak Soós Csaba, az E-Star elnöke.

Ezt követően várhatóan egy hosszabb tőzsdei felfüggesztés vár majd az energetikai cég papírjaira, a kereskedés a tervek szerint november 21-én indulhat majd újra annak érdekében, hogy egységes feltételeket biztosítsanak az új részvényeseknek a piachoz való hozzáférésre, ekkorra már az egykori kötvényesek és más hitelezők kezében is lesznek majd részvények.

„Az 550 hitelezőből eddig 450 küldte már el a nyilatkozatát és az adatait, ők a 18,3 milliárd forintos adósságállomány 97 százalékát képviselik” - mondta Soós Csaba. Számukra most az a fontos, hogy ők maguk vagy számlavezetőjük a kötvényeket a november 14-ig nyitva álló időszak végéig transzferálja az E-Star által megadott számlára. A többiek, ha elmulasztják a mostani határidőt, csak hetek múlva juthatnak hozzá a részvényeikhez. A cég számukra idén decemberben, és ha szükséges, 2014 első negyedévében újabb lehetőséget biztosít majd.

Az E-Star a hitelezői kielégítésre 49,9 millió darab 10 forint névértékű részvény bocsátott ki zártkörű tőkeemeléssel még szeptemberben, ezeket a részvényeket múlt pénteken vezették be a Budapesti Értéktőzsdére.
A kötvényesek és más hitelezők a cég csődegyezségi megállapodásának értelmében 366 forintnyi követelés után kapnak egy darab részvényt, amelynek az árfolyama jelenleg 170 forint körül van. Ez azt jelenti, hogy a kötvényesek csak akkor jutnak hozzá a pénzükhöz, ha a részvény árfolyama több mint a kétszeresére emelkedik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.