BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kockázati biztosításokat értékesít az új közvetítő

pénzügyek A többi közvetítőnél megszokott unit linked termékek helyett kockázati életbiztosítások értékesítésére kívánja helyezni a hangsúlyt a most alakuló AGNB Hálózat - közölte Németh Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója a cég tegnapi sajtótájékoztatóján. Az AGNB egyelőre egyetlen biztosító, az Aegon két termékét értékesíti: egy hagyományos kockázati életbiztosítást, valamint egy másik terméket, amelynek sajátossága, hogy ha nincs káresemény, a befizetett díjakat az ügyfél visszakaphatja.

Utóbbi biztosításnak azonos biztosítási összegre a díja is lényegesen magasabb. Németh hangsúlyozta: munkalehetőséget is kínálnak közvetítőknek, szeretnék, ha év végére 300 fősre bővülne a hálózatuk, amelyben most 40-en dolgoznak.

A növekedési lehetőség pedig adott: Magyarországon 100 lakosra mindössze 29 életbiztosítási szerződés jutott 2011-ben, miközben Ausztriában 118, Csehországban 62, Lengyelországban pedig 58. Az idén a cég 100 millió foritnyi állománydíjú biztosítást szeretne közvetíteni. Ami a jövőt illeti: a későbbiekben nyitnának más cégek és más termékek felé is, hitelek és befektetési termékek értékesítését egyaránt megfontolnák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.