BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehéz határozni nyugdíjügyben

A döntéshozók azokra a véleményvezérekre hallgatnak, akik visszatükrözik a várakozásaikat

A magán-nyugdíjpénztári maradás kérdéséről mint napjaink egyik legfontosabb dilemmájáról is szó esett a Devise Hungary és az RSM DTM Hungary által rendezett Döntéshozók fóruma című rendezvényen, amely a vezetői döntéseket vizsgálta. Itt Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, a PortfoLion kockázatitőke-társaság elnök-vezérigazgatója a véleményvezérek és döntéshozók egymásra gyakorolt hatásáról tartott előadást.

A jelenlegi helyzet rendkívül bizonytalan – mondta a volt pénzügyér –, a magánpénztárakban való maradás sem jó megoldás, mivel ezzel lemond a pénztártag az állami nyugdíjáról, de az állami rendszerbe történő visszalépés sem az, hiszen senki sem tudja, mennyi lesz az állami nyugdíj.

„Egyetlen megoldás van: az öngondoskodás” – közölte a szakember. Oszkó – aki maradt a magánnyugdíjpénztárban – lapunk kérdésére elmondta: nem tartja valószínűnek, hogy a jelenlegi állapot, miszerint a magán-nyugdíjpénztári tagok elveszítik az állami időskori ellátásra való jogosultságot, tartósan fennmaradjon.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.