BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Spórolást hoz a Matolcsy-csomag

Visszafogott tervekkel és jelentős tartalékkal várja a kormány a 2012-es évet. A költségvetés utolsó pillanatban benyújtott tervezete mindössze 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol, 4,2 százalékos inflációt és a 10 százalékot kicsivel meghaladó munkanélküliséget vár 2012-re. A kormány fő célja az államháztartás egyenlegén javítani, ezért egy ezermilliárdos csomagot mutatott be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A fő gazdasági tervek nem sokban változtak a kormány már ismert elgondolásaihoz képest, így jöhet az áfaemelés, a baleseti adó és a névleg egy-, gyakorlatilag egy ideig még többkulcsos adórendszer. Újdonságot az otthonteremtési támogatás ötlete jelent. A nyugdíjak reálértéke nem változik jövőre. Több részletszabályozásra azonban még várni kell, így nem tudni azt sem, hogyan kompenzálnák az adójóváírás törlését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.