BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A bónuszok túl szigorú szabályozásától tartanak a német bankárok

A német bankok országos szövetsége (BdB) óvott attól, hogy túlságosan szigorú állami szabályozás vonatkozzék a csúcsbankárok bónuszainak kifizetésére a - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja.

"A pénzintézeteknek már ma is arra kell ügyelniük, hogy a a fix és a változó javadalmazás aránya megfelelő mértékű legyen" - hangoztatta Michael Kemmer, a BdB ügyvezetője a Neue Osnabrückerr Zeitung című lap hétfői számának nyilatkozva.

Az Európai Parlament és az EU tagállamai jelenleg is tanácskoznak a bankárok részére történő bónuszkifizetések korlátozásáról.  Eddig nem sikerült egyezségre jutniuk. Szerdán újabb kísérletet tesznek a megegyezésre. A napirenden legutóbb az a parlamenti javaslat szerepelt, hogy a fix fizetés és a bónusz közti arány 1:1 legyen, és csak a részvényesek jóváhagyásával lehessen a javadalmazás kétszer akkora, mint a fizetés. A lap tudósítása szerint a bankszövetség azt követeli, hogy a részvényesek és a tulajdonosok szabadon dönthessenek a bónusz és a fix fizetés közti arányról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.