BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legnagyobb görög bank nyereséges lett

A legnagyobb görög bank nyereséggel zárta az idei eső negyedévet az egy évvel korábbi veszteség után, amit különösen törökországi leánycége jó teljesítményének köszönhet.

 A National Bank of Greece (NBG) adózott eredménye 27 millió eurót tett ki a március végével záródott három hónapban a tavalyi első negyedévi jelentős, 731 millió euró veszteség után.  A kedvező negyedéves eredményhez elsősorban a bank törökországi leánycége, a Finansbank járult hozzá: profitja 155 millió euró volt, 23 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál.


    Az NGB eredményét erősítette az is, hogy kevesebb forrást kellett félretennie a rossz hitelek fedezetéül szolgáló céltartalékra, 505 millió euró helyett 428 millió eurót. A National Bank of Greece több balkáni országban, így Bulgáriában, Romániában, Szerbiában, Albániában és Macedóniában is jelen van.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.