BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre nagyobb kamatot kapunk betéteinkre

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése szerint a betétek kamatainak növekedésével együtt a hitelköltségek is emelkedésen mentek keresztül.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss felmérése rámutat arra, hogy a lakáscélú forinthitelek átlagos hitelköltsége alig változott, míg a szabad felhasználású jelzáloghiteleké növekedett.

A vállalatok – pénzügyi cége kivételével – átlagos hitelköltsége a forint- és eurohitelek esetében is növekedett decemberben.

A háztartások lekötött betétei után fizetett havi átlagos kamatláb október óta folyamatosan emelkedést mutat, elérve az 5 százalékot. A jegybanki alapkamat emelkedésével a betétek kamata is növekedésnek indult.

Ismeretes, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa novemberben 5,25 százaléktól negyed százalékponttal emelte a kamatot, s azóta minden kamatdöntésen szigorított. A jegybanki alapkamat január 24-e óta 6,00 százalékon áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.