BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön az egységes mobilfizetés

Hamarosan megkezdődik annak a szoftvernek a fejlesztése, amely a közszolgáltatások mobiltelefonos kifizetését menedzseli majd – tájékoztatta a Világgazdaságot Börzsei Tibor, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF Zrt.) vezérigazgatója. A cégvezető közlése szerint a rendszer-specifikációval kapcsolatos munkák a közeljövőben lezárulnak, ezt követően indulhat meg az alkalmazás kialakítása. A tervek szerint 2013. szeptember 30-án indul élesben a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, Börzsei Tibor elmondása szerint ahhoz, hogy tartani tudják ezt a határidőt fegyelmezett munkára és a terveknek megfelelő eredményekre van szükség.

A tavaly októberben létrehozott NMF Zrt. feladata az olyan közszolgáltatások, mint a parkolási, vagy autópálya-használati díj mobilfizetéséhez szükséges megoldás kialakítása és működtetése. Börzsei Tibor szerint kizárólag egységes platformon át biztosítható, hogy a közszolgáltatásokat biztonságosan lehessen igénybe venni mobilfizetéssel. A rendszer szeptember végi indulásakor a parkolás és az autópálya-használat mobilfizetését biztosítja az ország egész területén. 2014–2017-ben a többi közlekedési közszolgáltatásnál – városi, helyközi, vasúti – is elérhető lesz a mobilos fizetés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.