BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Barclays nem ad több tanácsot az adóelkerülésre

A Barclays brit bank lemond a sokat vitatott adótanácsi üzletágáról, amely segitséget nyújtott az ügyfeleknek az adófizetés elkerülésére - értesült a BBC News.

Az erről szóló bejelentést kedden hozzák nyilvánosságra, a brit bank éves eredményeinek ismertetésével együtt. A lépés része a brit bank arra irányuló kisérletének, hogy a közelmúlt botrányai után javitsa az imázsát.

A Barclayst ugyanis tavaly 450 millió dollár összegű pénzbirsággal sújtották a libor bankkamatláb manipulálása miatt. Lord Lawson volt pénzügyminiszter, a parlament bankbizottságának tagja, a múlt héten azzal vádolta meg a Barclayst, hogy "ipari méretekben"  működött közre adófizetés legális megkerülése érdekében. Ugyanakkor Antony Jenkins, a Barclays új főnöke azon van, hogy a bank gyakorlatában ezentúl az eddiginél nagyobb hangsúlyt kapjon az etikus magatartás.

A Barclays várhatólag továbbra is nyújt segitséget az ügyfeleknek  adóügyi kérdésekben, de nem fejt ki majd olyan tevékenységet, amelynek a fő célja az adófizetés megkerülése. Jenkins új stratégiája ugyanakkor azzal is együttjár, hogy a befektetési üzletágban megszüntetnek kétezer munkahelyet. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.