BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fitch olasz bankokat is leminősített

A Fitch hitelminősítő néhány nappal azután, hogy leminősítette Olaszország hitelképességét, ugyaanezt tette vezető olasz bankokkal is. Így a Bank  Austria anyavállalatának, az Unicreditnek és az Intensa Sanpaolo pénzintézetnek a minősitését A-ról BBB-re mérsékelte. A két olasz pénzintézet kitekintése pedig negatív.

Ennek folytán további leminősitések veszélye forog fenn. A közlemény szerint a Fitch ezenkívül az Agos Ducato és a Banca Nazionale del Lavoro hitelminősitését "A-"-ra vette vissza a korábbi A-ról. A kitekintése is negatív lett. Ezzel szemben a Fitch változatlanul BBB-n hagyta további bankok hitelminősítését, köztük a Banca Monte del Paschi die Siena és a Banco Popolare pénintézetekét. Mindkét esetben azonban a kitekintés stabilról negativra változott. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.