BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar Erste-vezér nem megy vissza Belgrádba

Jelasity Radovánnak nincs szándékában távozni az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatói posztjáról - jelentette ki a bankcsoport bécsi szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.

Michael Mauritz azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a szerb pénzügyminiszter a magyar bankvezetőt jelölte a belgrádi jegybank kormányzótanácsának élére.

Mladjan Dinkic szerb pénzügyminiszter egy szerdai, a Vecerni Novosti napilapnak adott interjúban mondta, hogy Jelasityot, a szerb jegybank korábbi elnökét, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját jelöli a pozícióra.

A szerb jegybanktörvény szerint az öttagú testületnek nem lehetnek a Szerb Nemzeti Bank által alkalmazott tagjai. A testület a szervezet éves működését felügyeli, és stratégiai döntésekben határozhat, amennyiben a szervezet igazgatótanácsa ezt kéri.

Jelasity 2010 közepe óta az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója. Azt megelőzően, 2004 és 2010 között volt a szerb jegybank elnöke, pozíciójából személyes okokra hivatkozva távozott.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.