BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az UniCredit Lengyelországban erősít, de Ukrajnából távozhat

Az UniCredit olasz bank szemet vetett a Bank BGZ lengyel pénzintézetre, miközben jelezte, hogy távozhat az ukrán piacról.

A vagyona alapján legnagyobb olasz bank az év elején adta el kazahsztáni érdekeltségét. Akkor Federico Ghizzoni, a bank vezérigazgatója azt mondta, hogy kivonulnak azokról a piacokról, ahol nem látnak esélyt a komolyabb terjeszkedésre.

A Bank BGZ jelenleg a Rabobank holland pénzintézeté, amely júniusban jelentette be, hogy eladja lengyel érdekeltségének 98 százalékát. Az ügylet értékét piaci elemzők 1 milliárd dollár körülire teszik.

A lengyel bankot mások is meg kívánják szerezni, komoly érdeklődést tanúsít a francia Credit Agricole, a BNP Paribas, a holland ING és a lengyel Getin Noble Bank.

Federico Ghizzoni csütörtökön rámutatott arra, hogy még nincs végleges döntés az ukrán piac feladásáról, de azt mondta, elképzelhető, bár a kivonulás cseppet sem egyszerű. Emlékeztetett arra, hogy két év alatt sikerült csak eladni a kazah érdekeltséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.