BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EBRD: tovább szűkült a kelet-európai bankok tulajdonosi finanszírozása

A legutóbbi adatok tanúsága szerint a nyugat-európai tulajdonos bankok az idei év elején is folytatták közép-, kelet- és délkelet-európai érdekeltségeik finanszírozásának szűkítését - közölte kedden Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Az EBRD részese a tavaly januárban elindult "Bécs 2.0" Kezdeményezésnek, vagyis annak a koordinációs folyamatnak, amelynek célja a közép- és kelet-európai gazdaságok - elsősorban a bankszektorok - megvédése az euróövezeti adósságválság negatív pénzügyi hatásaitól.

A kezdeményezésben az EBRD mellett részt vesz az Európai Beruházási Bank (EIB), a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank is.

A csoport által összeállított új elemzés (Deleveraging Report) szerint - amelyet a részvevők nevében kedden az EBRD ismertetett Londonban - az idei első negyedévben még gyorsult is valamelyest a tulajdonos bankok térségi finanszírozási forrásszűkítése. Így nem valósult meg az előző Deleveraging Reportban megfogalmazott várakozás, amely azt valószínűsítette, hogy a 2011 közepén indult második finanszírozás-szűkítési hullám üteme mérséklődni fog.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.