BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre fontosabb lesz a bankok szerepe

FINANSZÍROZÁS „A pénzintézetek szerepe az eddigiekhez képest még inkább felértékelődik” – válaszolta az UniCredit Bank Hungary Zrt. vállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója lapunk azon kérdésére, miszerint a pénzintézetek számára mit okozhat, hogy közeledik a 2007–2013-as uniós pályázati ciklus vége. Tamás Gábor ezt azzal indokolta, hogy a már jóváhagyott pályázatok jelentős része még nem zárult le, a pályázókat így egyre jobban szorítja az, hogy az előírt határidőn belül projektjeiket befejezzék.

Ügyfeleink egyre gyakrabban fordulnak hozzánk, hogy projektjeik megvalósítását támogatást megelőlegező hitellel segítsük” – emelte ki.

Az újonnan kiírt pályázatoknál a beadásra rendelkezésre álló idő is lerövidül, így a pályázati feltételek teljesítése csak akkor képzelhető el, ha a projektek megfelelően előkészítettek, ha a finanszírozási struktúra összeáll, illetve az önerőt kiegészítő hitel és a likviditást biztosító átmeneti hitel is biztosított. „Ügyfeleinknek ezért azt tanácsoljuk, hogy projektötleteikkel még a pályázat benyújtása előtt keressék fel bankunkat, ahol tanácsadójukkal közösen gondolkodva tudják a legkedvezőbb finanszírozási struktúrát összeállítani” – mondta.

A vállalatok jelentős része a pályázati támogatás elnyerésétől várja, hogy piaci pozícióját meg tudja erősíteni. A statisztikai adatok azt mutatják, csak saját forrásból egyre kevesebb cég vág bele beruházások megvalósításába. „Az általunk készített felmérés azonban azt bizonyítja, hogy kisvállalati ügyfeleink kétharmada tervez a közeljövőben beruházást.

A jó helyzetben lévő vállalatok a pályázati pénzekkel akarják rendelkezésre álló forrásaikat kiegészíteni, terjeszkedési céljaikat elérni. A rosszabb helyzetben lévő cégek viszont pályázati pénzből megvalósuló beruházástól várnak vérfrissítést” – hívta fel a figyelmet Tamás Gábor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.