BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több a csipes bankkártya

Ebben az évben is folytatódott és tovább gyorsult a csipkártya-migráció Magyarországon: az EMV-csippel ellátott plasztikok száma 6,82 millióra, arányuk pedig 77,89 százalékra emelkedett, holott egy éve még 53 százalék körül mozgott. Az átállással a betéti kártyáknál állnak jobban a hitelintézetek: itt már közelíti a 80 százalékot a csippel ellátott kártyák aránya.

Az elfogadói hálózatban is rohamosan javul a helyzet. A Magyarországon működő ATM-ek mindegyike alkalmas már csipkártyák elfogadására, és a kereskedőknél elhelyezett, közel 79 ezer POS-terminálból is csak néhány száz akad, amely kizárólag a mágnescsíkot ismeri fel. A bankfiókokban és postákon elhelyezett termináloknál még közel sem ilyen jó a helyzet: a 10,4 ezer készülékből csak 447 volt alkalmas csip olvasására az első fél év végén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.