BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárd euró Libor-ügyletekből? - A Deutsche Bank tagad

A Deutsche Bank 2008-ban a londoni bankközi kamathoz (Libor) kapcsolódó ügyleteken 2008-ban 500 millió eurós nyereséget könyvelt el – írja a The Wall Street Journal a legnagyobb német pénzintézet belső irataira hivatkozva.

A pénzügyi felügyeletek több mint egy tucat banknál vizsgálják, hogy megállják-e helyüket a Libor manipulására vonatkozó vádak; az egyesült királyságbeli Barclays és a svájci UBS esetében összesen közel 2 milliárd dolláros manipulációs nyereséget tártak fel.

A Deutsche Bank dokumentumait a WSJ értesülése szerint egy korábbi alkalmazott adta át a felügyeleteknek, aki a lap szerint aggodalmát fejezte ki a határidős ügyletekkel kapcsolatban, amire a vezetői azt válaszolták: aggodalomra nincs ok, mert a bank képes befolyásolni a kamatokat. A Deutsche Bank szóvivője a vádakat „kategorikusan hamisnak” nevezte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.