BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge negyedévet zárt a CIB anyabankja

Az első negyedévben 62 százalékkal esett az Intesa Sanpaolo adózott eredménye - közölte kedden az olasz pénzintézet, a CIB anyabankja.

Az alacsonyabb kamatbevétel és a rossz hitelek miatt a negyedéves profit 306 millió euróra zuhant az egy évvel korábbi 804 millió euróról.

A banknak "rendkívüli", 20 milliárd eurós készpénztartaléka van olyan kockázatokra tekintettel, mint a ciprusi válság és az olasz belpolitikai bizonytalanság. A nagy mennyiségű készpénz-tartalékolás miatt viszont csökkent a kamatbevétel, 2 milliárd euróra a tavalyi első negyedévi 2,5 milliárd euróról.

Enrico Cucchiani, az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója kiemelte, hogy a bank tovább erősítette tőkehelyzetét, az első körös tőketartalékot (Core Tier 1) 10,5 százalékról 11,3 százalékra növelte.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.