BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még nem biztos, hogy a kormány 15 százalékot szerez az Erstében

Csak a magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közötti megállapodás végleges, amely szerint törvény születik a bankadó 2016-2019 közötti csökkentéséről, így ettől a kötelezettségétől a magyar kormány már nem léphet vissza – mondta a HVG-nek a megállapodást összehozó osztrák Erste bankcsoport elnök-vezérigazgatója, Andreas Treichl.

Arról viszont még folynak a tárgyalások, hogy a kormány és az EBRD milyen feltételekkel szerez 15-15 százalékos részesedést a magyarországi Erstében.

Ha nem sikerül megegyezniük, akkor sem a kormány, sem az EBRD nem lesz Erste-tulajdonos – tette egyértelművé  a bécsi bankár.

A tárgyalásokon Orbán Viktor szorgalmazta, hogy a kormány az Erstébe is beszálljon, az Erste pedig ezt azért nem ellenzi, hogy így is jelezze: perspektivikus piacnak tekinti Magyarországot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.