BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik a legolcsóbb bankszámla?

A Biztosítás.hu alkusz létrehozott egy olyan portált, amelyen a banki ügyfelek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjakhoz hasonlóan kiszámolhatják azt is, melyik banknál tudnák a legolcsóbban vezetni a folyószámlájukat.

 Rácz István, a társaság ügyvezetője a szolgáltatást bemutató sajtótájékoztatón elmondta: egy átlagos bankszámla éves költsége 25 ezer forint körül van, a legolcsóbb számlák díja évente 4 ezer forint körül alakul.


Modellszámítások alapján úgy kalkuláltak, 15-25 ezer forint körüli összeget spórolhat meg egy ügyfél évente, ha megkeresi a legolcsóbb bankszámlát. Mivel egy átlagos banki kliens ötévente vált bankok, az ez idő alatt felhalmozott megtakarítás a 100 ezer forintot is meghaladhatja. Mivel Magyarországon mintegy 9 millió lakossági bankszámlát vezetnek a bankok, a szakember szerint a tudatos bankválasztással évente akár 60 milliárd forintot is megtakaríthatnak a háztartások. Rácz szerint az online számlacsomag-kalkulátorok miatt a tranzakciós illeték bevezetésének dacára is csökkenhetnek majd a bankszámlák költségei. Az is valószínű, hogy annak függvényében, hogy egyes bankok mennyire képesek lenyelni ezt a közterhet, a jövőben nőhet majd a különbség az egyes bankszámlák díjai között.


A társaság 12 vezető hazai hitelintézet 70 számlatermékét dolgozza fel, ez számításaik szerint lefedi a hazai bankszámlapiac 90 százalékát. Az ügyfeleknek 15 kérdésre kell válaszolniuk a számlahasználati szokásaikkal kapcsolatban ahhoz, hogy megkaphassák az ajánlatokat. A kalkulációk során kiderült, hogy a bankok – a biztosítókhoz hasonlóan – egyes ügyfélszegmeseket céloznak meg, így bizonyos csoportok bizonyos bankokhoz kerülhetnek majd. A

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.