BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, melyik bankot utáljuk a legjobban!

2011 I. negyedévében a Felügyelethez összesen 1 716 fogyasztói beadvány érkezett, mely az előző negyedévinél 13,9 százalékkal, az előző év azonos időszakában regisztráltnál pedig jelentősen, 46,9 százalékkal kevesebb – írja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) legfrissebb jelentésében.

A negyedévben az összes szektor tekintetében javulás tapasztalható a múlt év hasonló időszakához mérten. A pénzpiaci, a tőkepiaci, a biztosítási beadványoknál továbbra is megfigyelhető a folyamatosan csökkenő tendencia - közölte a PSZÁF.

A negyedévben a pénzpiaci szektor minden intézménycsoportjának statisztikáját tekintve csökkenés tapasztalható a múlt év azonos időszakához képest. A legtöbb bejelentés (71,0 százalék) továbbra is a bankokkal kapcsolatban érkezett, de figyelemre méltó, hogy ismét a pénzügyi vállalkozásokra esett a bejelentések ötöde (20,4 százalék).

A nem felügyelt intézmények közé tartozó fogyasztói csoportszervező társaságokkal szembeni bejelentések tették ki a vizsgált időszakban az egyéb kategória több, mint 90 százalékát; az 51 db beadvány közel két és félszer annyi, mint amit az előző negyedévben regisztráltak (22 db) – jelenti a PSZÁF.

2011. első negyedévben a pénz- és tőkepiaci beadványok közel kétharmada (65,3 százalék) – a korábbi negyedévekhez hasonlóan – a hitelezéssel volt kapcsolatos. Az előző negyedévhez viszonyítva az összesített beadványszám közel 15 százalékos csökkenést mutat, ezen belül azonban elenyésző mértékű növekedés figyelhető meg a devizaalapú lakáshiteleknél.

A folyószámlahitelekkel összefüggő beadványszám mindkét vizsgált negyedévhez viszonyítva jelentős, 80, illetve 90 százalékot meghaladó növekedésre tett szert.

A negyedévben piaci részesedésüket meghaladó mértékben érkeztek beadványok a Budapest Bank Nyrt.-re, a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepére, illetve a Magyar Cetelem Bank Zrt.-re – közölte a PSZÁF.

Piaci részesedéséhez mérten kisebb arányú beadványszám érkezett az OTP Bank Nyrt.-re, a K&H Bank Zrt.-re, valamint az MKB Bank Zrt.-re.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.