BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot esett a Barclays profitja - 3 000 dolgozót küldhetnek el

Jelentősen esett a Barclays profitja, Nagy-Britannia (az eszközök alapján) második legnagyobb bankja 3 000 dolgozó elküldését tervezi ebben az évben.

A Barclays brit bank közölte, hogy az idei első félévben az adózás előtti profitjának összege 2,6 milliárd font volt, ami 33 százalékkal kisebb, mint a tavalyi azonos időszakban. Az összeg tartalmazza azt az 1 milliárd font költséget, amelyet azon kárigények rendezésére fordított, amelyeket fizetésvédelmi biztosítás (PPI) szabálytalan értékesítése miatt támasztottak.

A bank kevesebb nyereségre tett szert a kötvényekbe és nyersanyagokba történt befektetéseiből is. A profit csökkenése ellenére Bob Diamond, a Barclays főnöke kijelentette, hogy elégedett az eredménnyel, amely "fásult gazdasági környezetben" jött létre.

Azt állította továbbá, hogy a bank teljesíti a brit kormánnyal történt azon megállapodását, amelynek értelmében hiteleket nyújt a szigetországbeli vállalatoknak. "Eleget teszünk az úgynevezett Merling projektben vállalt kötelezettségeinknek, és ez év első felében 20 milliárd font összegben nyújtottuk új hiteleket vállalatoknak." Ebben az a 7 milliárd font összeg is szerepel, amelyet hitelek formájában kis és közepes méretű cégeknek nyújtott a Barclays.

A bank 3 000 dolgozó elbocsátását tervezi ebben az évben, amelyből 1 400 munkavállalót már elküldtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.