BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Példátlan manőver" - Leállt Olaszországban a Fitch

Minden olaszországi tevékenységét felfüggeszti szerdai hatállyal a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő a formális közlemények kiadásán túl, miután vezető munkatársai ellen ügyészségi büntetőeljárás indult piacbefolyásolás vádjával.

A dél-olaszországi Trani városának ügyészi hivatala a hét elején jelentette be, hogy vádat emelt a Standard & Poor''s és a Fitch több vezetője ellen piaci információkkal elkövetett visszaélés címén.

A Fitch szerdai londoni közleményében "példátlan és minden alapot nélkülöző manővernek" nevezte a jogi eljárást. A hitelminősítő közölte, hogy azonnali hatállyal csak formális elemzések közzétételére szűkíti az Olaszországgal kapcsolatos piaci kommunikációját, felfüggeszti az olasz besorolásokat érintő konferenciák és telekonferenciák rendezését, a piaci szereplők és a sajtó megkereséseire pedig csak a már publikált formális elemzéseket fogja visszaidézni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.