BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távozik az orosz OTP vezére

Közös megegyezéssel, a hivatalos indokok szerint családi okok miatt távozik az OTP oroszországi leánybankjának vezetője. Illés Zoltán már csak augusztusban vezeti a bankot. Orosz újságinformációk szerint a valós okokat az OTP helyi leányvállalatának gyenge számaiban érdemes inkább keresni - jelenti az Equilor.

Az OTP csoport nem-teljesítő hitelállománya rekord magasra, 20,8%-ra emelkedett a második negyedévben, amiben nagy szerepet játszott a gyenge orosz teljesítmény is. Az orosz leány profitja 76%-kal 2,6 milliárd Ft-ra csökkent egy év alatt. Az OTP Oroszország nem teljesítő hiteleinek aránya 20,6%-ra emelkedett a június 30-ai állapot szerint, míg március végén csupán 18,7% volt ez az arány.

A hír ugyan negatív, de az orosz leány gyengélkedése eddig már a múlt heti gyorsjelentés alapján világos volt, így valószínűleg nem ez a hír mozgatja meg az OTP-t ma - vélik az elemzők. Sokkal inkább a magyar devizahiteles mentőcsomag kapcsán érkező információk lesznek meghatározóak. A Bankszövetségnek e hét péntekig kell előállnia saját javaslatával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.