BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új cég készül a BÉT-re, márciusban már lehet részvényt venni

2013. március 4–22 között, nyilvános forgalomba hozatali eljárás során vásárolhatják meg a BÉT-re készülő Altera Vagyonkezelő Nyrt. új kibocsátású törzsrészvényeit a befektetők – közölte a mai napon a társaság igazgatósága. Az igazgatóság döntése alapján a papírok kibocsátási árfolyama 2250 forint, a minimális jegyzési mennyiség pedig 500 darab lesz. A sikeres kibocsátást a részvények tőzsdei bevezetése követi majd.

Az Altera Vagyonkezelő Nyrt. igazgatóságának döntése alapján 2013. március 4-22 között kerül sor a társaság új törzsrészvényeinek nyilvános forgalomba hozatalára. Az Altera Igazgatósága a részvényenkénti kibocsátási árat 2250 forintban határozta meg, amely a Tájékoztatóban meghatározott, részvényenkénti 2 000–2 400 forintos sáv közepére esik.
 
A jegyzési idő alatt a befektetők minimum 500 darab törzsrészvényt jegyezhetnek, azaz a jegyzőnként befektethető legkisebb összeg 1,125 millió forint lesz. A kibocsátandó, 1 000 forint névértékű részvények száma minimálisan 200 000, legfeljebb 1 250 000 darab lehet, így az Altera a nyilvános forgalomba hozatal során várhatóan 400 millió és 3 milliárd forint közötti tőkéhez jut, amelyet teljes egészében tőkeemelésre használ majd fel. 
 
„Az Altera egy olyan befektetési lehetőséget kínál a hazai megtakarítóknak, amelyik ilyen nehéz időszakban is pozitív üzenetet közvetít. Célunk ugyanis, hogy alacsony volatilitás mellett a kockázatmentesnek tekintett hozamok feletti sajáttőke-arányos nyereséget érjünk el. Ehhez olyan eszközöket használunk, amelyek rossz gazdasági körülmények között is képesek jó eredmények elérésére, hiszen részvényeseink elvárják, hogy ilyenkor is érdemi reálérték-növekedés mellett dolgozzon a pénzük” – mutatott rá Faluvégi Balázs, az Altera Vagyonkezelő Nyrt. befektetésekért felelős igazgatósági tagja. Hozzátette, hogy az Altera Igazgatóságának és Felügyelő Bizottságának tagjai két hónapos részvényértékesítési moratóriumot vállaltak.
 
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2012. december 15-én engedélyezte az Altera új törzsrészvényeinek nyilvános kibocsátási eljárás keretében történő értékesítését, illetve azt is, hogy egy sikeres jegyzési időszakot követően a vagyonkezelő valamennyi törzsrészvénye bevezetésre kerüljön a Budapesti Értéktőzsdére.


 
Az igazgatóság várakozásai szerint a 2012 januárjában, 200 millió forintos saját tőkével megalapított Altera Nyrt. törzsrészvényeinek bevezetése a BÉT-re az elmúlt öt esztendő második legnagyobb nyilvános jegyzési eljárása lesz. A törzsrészvények bevezetése után 3-4 évvel pedig a vagyonkezelő szeretné, ha a papírok a BÉT „A” kategóriájába, illetve a BUX-kosárba is bekerülnének.
 
Az Altera Nyrt törzsrészvények nyilvános jegyzésének és tőzsdei bevezetésének vezető forgalmazója a Buda-Cash Brókerház Zrt. 12 fiókból álló országos hálózatával, valamint további jegyzőhely a Hungária Értékpapír Zrt. 
 
Az Altera Nyrt. befektetéseinek teljesítménye a működés megkezdése óta eltelt egy éves időszakban pozitívan alakult.


 
Az igazgatóság tájékoztatása szerint az Altera Nyrt. egy részvényre eső saját tőkéje 2013. január 31-én 2 188 forint volt, amely a befektetési tevékenységre vonatkoztatva 9,4 százalékos értéknövekedést jelent a vagyonkezelő 2012. február 10-ei indulásához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.