BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új kibocsátók jöhetnek a SZÉP-kártya piacára

Kibővült a potenciális Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) kibocsátóinak köre a vonatkozó kormányrendelet módosításával. Eszerint ugyanis már nem legalább 100 ezer saját kibocsátású bankkártya, hanem 100 ezer saját kibocsátású készpénz-helyettesítő fizetőeszköz megléte a feltétel. Ezzel pedig megnyílik az út a nem banki szolgáltatók, így a különböző egészségpénztári kártyákat kibocsátók előtt is. További feltétel, hogy az adott szolgáltatónak legalább a 35 ezer fő feletti településeken legyen kirendeltsége.

A liberalizáció nyomán az első szereplő már be is jelentkezett: az MTI tegnap arról tudósított, hogy a Tempo Egészségpénztár és szolgáltatója, az Optisoft Nyrt. közösen bocsátja ki jövőre a Tempo Széchenyi Pihenő Kártyát. A cég a közleményben hangsúlyozza, hogy bár a SZÉP-kártya piacán eddig megjelent három szereplő komoly pozíciókat szerzett idén, de a piacot minden évben újra lehet osztani. Az Optisoft kiemeli: az esetleges váltás semmilyen többletköltséggel nem jár sem a munkáltatónak, sem a munkavállalónak, hiszen a kártya költsége a kibocsátót terheli.

A közlemény idézi Pintérné Zlota Anikót, a Tempo Egészségpénztár igazgatótanácsának elnökét, aki kiemelte: a Tempo aktív egészségpénztárként működik, ezért ennek mintájára a Tempo SZÉP-kártya piacra lépésénél sem egy passzív kártya kibocsátást szeretnének megvalósítani. A tagokat és a munkavállalókat egyaránt az egészségtudatosságra és tudatos fogyasztókká szeretnék alakítani különböző egyedi akciókkal, rendezvényekkel, szűrésekkel.

Semerédy Péter, az Optisoft igazgatótanácsának elnöke elmondta: az Optisoft eddig mintegy 180 ezer kártyát bocsátott ki a cafeteria területén. Az eredetileg a Mol dolgozóinak létrehozott Tempo Egészségpénztár a nagyobb szereplők közé tartozik a hazai piacon. A pénzügyi felügyelet adatai szerint a pénztárnak több mint 71 ezer tagja volt 2011 végén, a vagyona pedig meghaladta a 3,4 milliárd forintot.

SZÉP-kártyát jelenleg három nagy hazai hitelintézet bocsát ki: a K&H, az MKB és az OTP Bank. A kártyákra 56,4 milliárd forintot töltöttek fel, a munkavállalók által kifizetett összeg megközelítette a 30 milliárdot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.