BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb botrányba keveredhet a brit óriásbank

A Barclays brit bank ellen újabb nyomozás indult, mert vélhetően olyan kétes ügyletekbe keveredett, amelyeket befektetőkkel hozott létre a Közel-Keleten.

A súlyos csalások elkövetését vizsgáló brit hatóság, az SFO azt vizsgálja, a szabályoknak megfelelően járt-e el a Barlclays, amikor 2008-ban jelentős összegeket fizetett ki az katari állami fennhatóság alatt álló Quatas Holding LLC.-nek. A The Wall Street Journal blogja szerint a brit bank négy volt és jelenlegi munkatársa ellen folyik az eljárás, amelyben érintett Chris Lucas pénzügy igazgató is.

Az SFO nem kommentálta az értesülést, a brit pénzügyi felügyelet, az FSA a Bloomberg tudomása szerint az vizsgálja, hogyan gyűjtött a 2007-es pénzügyi válság előtt 7 milliárd font tőkét, amivel elkerülhette az állami mentőcsomagot, ellentétben a két másik brit óriással, a Lloyds-szal és az RBS-szel.

A Barclaysra nehéz idők járnak, hiszen júniusban 453 millió dolláros bírságot fizetett az amerikai és brit hatóságoknak, miután kiderült, hogy részt vett a londoni bankközi kamatláb, a Libor manipulásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.