BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb hitelprogram az OTP-nél

A Széchenyi 500 vállalkozói hitelprogram sikerére alapozva mikro- és kisvállalkozások számára is hasonló kezdeményezést indít az OTP Bank. Ennek révén tovább erősítheti pozícióit a vállalkozói finanszírozásban.


Mikro-, kis- és középvállalkozói hitelprogramot indít az OTP Bank Széchenyi 50 néven, amelynek keretében 3–25 millió forint közötti hitelajánlattal keres meg a közeljövőben 15 ezer mikro-, kis- és középvállalkozást – jelentették be tegnap a hitelintézet vezetői. Az indikatív ajánlatok folyószámla- és forgóeszközhitelekre vonatkoznak majd, a programra pedig 185 milliárd forintot szánnak.

Az OTP Bank szerint a közép- és nagyvállalatokat megcélzó Széchenyi 500 hitelprogram túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket: annak keretében eddig 73,5 milliárd forintnyi hitelajánlatot adtak ki, amelyből az ügyfelek 43,5 milliárdot fogadtak el. (A Széchenyi 500 programban 50 és 300 millió forint közötti ajánlatokat ad a bank.)

Wolf László, az OTP Bank kereskedelmi banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a hitelintézet aktív szereplője kíván maradni a vállalkozói hitelezési piacnak. Az aktív piaci szerepvállalás eredménye már látszik – tette hozzá –, hiszen a vállalati hitelezési piacon az OTP részesedése a tavalyi 7,5-ről 8,6 százalékra emelkedett. 2011 első hat hónapjában 105 milliárd forintnyi új vállalati hitelt helyezett ki a bank, míg tavaly az év egészében több mint 229 milliárdot.

Gyuris Dániel vezérigazgató-helyettes szerint a bank a mikro-, kis- és középvállalkozások felé is aktívan nyitni akar: itt a piac 20 százalékos zsugorodásával szemben az OTP mintegy 10 százalékkal tudta növelni szektorális kihelyezéseit. Gyuris Dániel hangsúlyozta: ahogy a lakossági piacon, úgy a vállalati ügyfélkörben is komplex kiszolgálást kíván nyújtani az OTP csoport, vagyis a céges ügyfeleknél is minden életszakaszra megfelelő konstrukciót kell tartani a kínálatban.

Túl a mélyponton a kkv-szektor?

A 2008-as teljesítményt 100 százaléknak véve a hazai kis- és középvállalkozások átlagosan 81 százalékra értékelik saját teljesítményüket – derül ki a Policy Agenda kutatásából. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a hazai kkv-k saját értékelésük szerint már túljutottak a mélyponton, hiszen a korábbi felmérésekben szereplő legalacsonyabb érték 73 százalék volt. A gazdasági visszaesés nemcsak a cégek teljesítményét, hanem

a vagyonukat is megtépázta: a krízis előtti időszakhoz képest átlagosan 9 százalékkal csökkent a cégvagyon.

a vagyonukat is megtépázta: a krízis előtti időszakhoz képest átlagosan 9 százalékkal csökkent a cégvagyon.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.