BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

UniCredit-menedzser: a bankok szerepe fel fog értékelődni

A pályázati pénzeket kihasználjuk-e vagy sem, ez lényeges kérdés, azonban az is fontos szempont, hogy mennyit költenek a cégek fejlesztésre – mondta az UniCredit Bank Hungary vállalati üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója a Világgazdaság EU-pályázatok véghajrája című konferenciáján.

Tamás Gábor kiemelte: a vállalati beruházások volumene csökken, csak pályázati pénzből történnek beruházások. A bankok szerepe fel fog értékelődni, egyre többen fognak fordulni a bankokhoz a fejlesztési pénzek kiegészítése érdekében a pályázati ciklus végéhez közeledve. Egyre többen keresik a támogatások előfinanszírozását.

Ebben a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel játszhat szerepet. A projekt kiegészítő hitelek körében négy forráslehetőség áll rendelkezésre: ezek a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel, az MFB vállalkozás-finanszírozási programja, az Európai Beruházási Bank kkv- és MidCap hitelkonstrukciói, valamint az EXIMBANK középlejáratú export előfinanszírozási lehetősége. A kombinált hitelgarancia program pedig igazán a 2014-2020 között működhet majd megfelelő szinten – mondta.

A konferencia további felszólalásait megtekintheti itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.