BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tegnap tárgyalt az E-Star a kötvényesekkel

Csőd Lapzártánk idején még tartott tegnap az E-Star második csődegyezségi tárgyalása, amelyen egyebek között a kötvényesekkel is meg kellett egyeznie a cégnek. Az első egyezségi tárgyalást február 4-én tartották, akkor a hitelezők nem fogadták el azt a javaslatot, hogy a cég 15 év alatt részletekben a nem biztosított követelések kevesebb mint felét fizesse csak vissza nekik. Az új egyezség alapján a követeléseket részvényekké konvertálná a társaság, ennek érdekében 50 millió darab új részvényt bocsátana ki, ami csaknem hússzorosára hígítást jelentene a részvényeknél. Cserébe viszont a társaság teljes adóssága eltűnhetne.

Ha a kötvényesek elfogadják a javaslatot, az ehhez szükséges tőkeemelésre a részvényesek jövő csütörtökön bólinthatnak rá a cég közgyűlésén. A közgyűlésen arról is dönthetnek, hogy Soós Csaba, a cég elnöke megkapja-e jogot az önálló cégjegyzésre. Az E-Star nagyobb részvényesei ezt a javaslatot a két előző közgyűlésen egyébként leszavazták. Az E-Star részvényeivel és kötvényeivel tegnap 14 óráig, a csődegyezségi tárgyalás kezdetéig kereskedtek a tőzsdén, a részvény akkor 247 forinton forgott, 1,64 százalékkal magasabb árfolyamon, mint kedden.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.