BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dübörög a magyar hajtásláncfejlesztő

Beruházásokkal és nagyszámú mérnök felvételével bővíti magyar cége tevékenységét az osztrák motorfejlesztő, az AVL.

Év végéig 700 ezer eurós technológiafejlesztő beruházást hajt végre budapesti vállalatánál a belsőégésű motorok fejlesztésével, és az ahhoz szükséges eszközök tervezésével és gyártásával foglalkozó AVL. Miután tavaly több mint 750 millió forinttal 2,24 milliárd forintra nőtt az AVL Autókut Mérnöki Kft. árbevétele, idén már 3,5 milliárdot vár az ügyvezető igazgató, Dirk Janetzko.

Az elmúlt évi 23 fős létszámbővítés révén 111 embernek – köztük száz mérnöknek – ad munkát a cég, s idén további negyven szakember felvétele a cél. Az ügyvezető igazgató szerint ez nem lesz egyszerű, mert kevés a megfelelő képzettségű, s a  konstrukció, hő- és áramlástan, szerkezetelemzés, szoftverfejlesztés, kalibráció és egyéb méréstechnikai területeken jártas mérnök. Ezért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és a győri Széchenyi István Egyetemen támogatják az oktatási és kutatási tevékenységek fejlesztését.

Részletek a mai Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.