BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cafeteria 2010: előny a fogadónál!

Így november végén talán még korai elkezdeni a 2009. év búcsúztatását, azonban egy számban kifejezhető mérleget már egészen biztosan megvonhatunk.

Az idei év volt az, amikor a másfél évtizedes múlttal rendelkező pénztári szektor történetében a legtöbbször változtatta meg a kormányzat a 2010. évi adózásra vonatkozó tervét. A paletta széles volt: az egyeztetés elején felmerült, hogy a cafeteria minden második forintját megadóztatják, de a legtöbb aggályunk akkor merült fel, amikor a tervek szerint 96 százalékos extra adó sújtotta volna az egész szektort.

Megmondom őszintén, ha néhány hónappal ezelőtt azt mondja valaki, hogy a szövetség az adótörvények végszavazásakor a nyilvánosság előtt üdvözölni fogja a végkifejletet, túlzottan optimistának tartottam volna.

Pedig a végeredménynek igazán örülhetünk, hiszen a parlament által elfogadott változat szerint az önkéntes egészségpénztár a cafeteria egyik legvonzóbb szolgáltatása lett.

Ismert, hogy a hidegétkeztetési utalványok magas adókulcsot kaptak, és számos kisebb településen korlátozott és az APEH által ellenőrzött a melegétkezési utalványok felhasználása, ezért a gondoskodó munkáltatók legális juttatási lehetőségei közül az első helyre került a patikakártya. Azzal, hogy a munkáltatói befizetés a kedvezőbb, 25 százalékos kulcsba került, valamint azzal, hogy ezt ki lehet váltani a költségként leírható adománnyal, mi, önkéntes egészségpénztárak olyan szolgáltatást tudunk 2010-ben is nyújtani, amely a dolgozók mindennapi szükségleteire a legrugalmasabban reagál.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.