BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

H1N1: Már 36 halott Magyarországon, tavasszal újabb járvány

Már 36-an haltak meg és naponta 60-120 beteg kerül kórházba az új típusú influenza miatt

Falus Ferenc országos tiszti főorvos szerint a betegek közül 4-5 kerül intenzív osztályra és 3-4 embert kell lélegeztető gépre kapcsolni. A szakember szólt arról is, hogy a H1N1-es vírus addig fertőz, míg mindenki meg nem betegszik, vagy be nincs oltva, így valamilyen formában és mértékben mindenkinek találkoznia kell a kórokozóval - számolt be az Inforádió a Független Hírügynökség híre alapján.

Hangsúlyozta: a lakosság 26 százaléka már megkapta a vakcinát, ami jónak nevezhető. Az országos tiszti főorvos azt mondta: hamarosan eldől, hogy karácsonykor is nyitva tartanak-e az ideiglenes oltópontok, de - mint mondta - megyénként legalább két helyen oltanak az ünnepek alatt is.

Falus Ferenc szerint számítani kell egy tavaszi, második influenza hullámra is, de azt még nem tudni, hogy ezt elsősorban a szezonális influenza vírusa vagy a H1N1 okozza-e.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.