BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Könnyebben kap információt az orvos

Egy magyar fejlesztés, az iKórlap segítségével számítógépen, vagy mobileszközökön, például egy iPaden is át tudja tekinteni a háziorvos páciense korábbi vizsgálati eredményeit, láthatja az általa kiváltott recepteket.

 Az iKórlapot az egészségügyi szoftvermegoldásokat fejlesztő Hospitaly Kft. és az Optisoft Nyrt. mutatta be. A rendszer jogi hátterét az egészségügyi és a hozzá kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló törvény biztosítja. E szerint a háziorvosok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszeréből lekérdezhetik, hogy betegük mikor és milyen jellegű tb-támogatott egészségügyi szolgáltatást vett igénybe.

Ezek az adatok több évre visszamenőleg rendelkezésre álltak eddig is, azonban mostanáig körülményes volt a használatuk. Mindazonáltal bárkinek módjában áll az OEP-nek küldött nyomtatvány útján korlátozni vagy le is tiltani a hozzáférést egészségügyi adataihoz. Ezzel persze megfosztják magukat attól, hogy kritikus helyzetben esetleg megfelelő döntési háttér álljon orvosaik rendelkezésére. Az iKórlap előzetes regisztráció után azonnal a háziorvos rendelkezésére áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.