BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormányzati beavatkozást kérnek a kórházak tartozása miatt

Kormányzati beavatkozást sürget az Orvostechnikai Szövetség (OSZ), mert az egészségügyi intézmények már áprilisban csaknem annyival tartoztak az orvostechnikai beszállóknak, mint az elmúlt év egészében - jelentette ki a szervezet alelnöke csütörtökön Budapesten.

Tamás Viktor az OSZ tanácskozásán közölte: a lejárt tartozások mértéke 2012 végén csaknem 12 milliárd forint volt, az idén április 30-án pedig meghaladta a 10 milliárd forintot. Ez csőddel fenyegeti a szervezet tagvállalatainak egy részét, ami közvetve veszélyezteti a betegellátás biztonságát - tette hozzá.

A szövetség alelnöke jelezte: ebben a helyzetben jogszabályi változtatások mellett szükségesnek tartják az Egészbiztosítási Alapban maradványként felhalmozódott több mint 30 milliárd forint felhasználását az adósságok rendezésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.