BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mehessenek külföldre az orvosok, ha kifizetik a képzés költségét

Úgy tenne pontot az orvosrezidensek és a szaktárca újfent kirobbant vitájának végére a Magyar Kórházszövetség, hogy a külföldre távozó fiatal szakorvosok kiképzésének harmincmilliós költségét visszafizettetné a fogadó ország munkáltatójával.

Az Egészségügyi Világszervezet sem veszi jó néven, hogy a szegény országokban kiképzett doktorok a gazdag országokban gyógyítsanak. Ugyanakkor méltánytalan havi 150 ezer forint kezdő bruttó bérért heti 50-60 órát dolgozni.

Ezért a magyar rezidensek többsége külföldre menne, ám az új kormányrendelet szerint a szakképzési idővel azonos ideig valamelyik hazai közkórházban kellene gyógyítania. Ez ellen a képzés megtagadásával is kész tiltakozni a rezidensszövetség, ám ez nem megoldás. Gyors béremelést ígérni demagógia, de itt az ideje az életpályamodell kidolgozásának. 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.