BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: meghatározó lesz Magyarország

A magyar gazdaság meggyógyulásának legfontosabb gyógyszerei a munka és az innováció. Ezért is indított Európában elsőként munkahelyvédelmi programot a magyar kormány - jelentette ki a miniszterelnök az Egis Gyógyszergyár új budapesti kutatás-fejlesztési beruházásainak átadásán.

Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány ezért áll örömmel minden olyan kezdeményezés mellé, amely új munkahelyet és értéket teremt. Az ilyen és hasonló jellegű beruházások a kormányfő szerint reményt adnak arra, hogy Magyarország a válságot a közép-európai térség meghatározó tényezőjeként hagyhatja maga mögött, 5-5,5 millió munkavállalóval.

A hétmilliárd forintból létrehozott Gyógyszertechnológiai Fejlesztő és Kísérleti Üzem, valamint Analatikai Fejlesztési Laborépület együttesen több mint félszáz, magasan képzett szakember számára biztosít új munkahelyet, és összesen 135 dolgozónak világszínvonalú munkakörülményeket.

Az új kutatás-fejlesztési kapacitások létrehozását a kormány is támogatta azzal, hogy a k+f ráfordítások leírhatók a különadókból -közölte a megnyitón a cég vezérigazgatója. Hodász István hozzátette: ahhoz, hogy a gyógyszeripar a jövőben is a jelenlegihez hasonlóan fontos nemzetgazdasági szerepet játsszon, a k+f ráfordítások támogatására, valós költségeinek elismerésére és kiszámíthatóságra van szükség.

Az Egis alapítása óta csak Magyarországon folytat kutatás-fejlesztési tevékenységet, csak itt gyárt hatóaynagot és gyógyszert. A vállalat árbevételének 9 százalékát fordítja k+f-re, ami a 2010-11-es üzleti évben 11,6 milliárd forintot tett ki. Ezzel Közép-Kelet Európa vállalatai közül a negyedik legnagyobb összeget fordítja innováióra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.