BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkezdődtek az elbocsátások a Lőrinciben

Leépítés Megkezdődött a csoportos létszámleépítés az ISD Dunaferr év elején leállított Lőrinci Meleghengerművében. A cég igazgatósága 2013. február 20-án döntött meleghengermű és a hozzá kapcsolódó szervezeti egységek, funkciók megszüntetéséről. 251 dolgozó munkaviszonya szűnik meg, közülük 98 betanított munkás, 93 szakmunkás, 33 ügyintéző, 25 vezető beosztású és 2 ügyviteli alkalmazott, jelentette hétfőn a Magyar Távirati Iroda.

A meleghengermű vesztesége a múlt év első felében elérte az 1,1 milliárd forintot az alacsony acélpiaci termékárak, a gyártómű elhasználódott berendezései és a magas költségek miatt.

A társaság tavaly december 5-én jelentette be, hogy leállt a munka a meleghengerműben, a dolgozókat pedig szabadságra küldték. Az 5300 fős csoport a fő tevékenységéből származó veszteségei miatt kényszerült az egység bezárására, valamint szigorú költségtakarékossági programjának folytatása mellett az év végéig összesen 800 dolgozója elbocsátására.

Mindez azonban valószínűleg csak a kezdet. Korábbi cikkünk szerint a társaság a fentin túl még ebben az évben több ezer fős leépítésre kényszerülhet működőképessége fenntartása érdekében, a létszámcsökkentés elsősorban az irodai dolgozókat érintené.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.