BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emfesz: 300 ezer fogyasztónál emelkedhet a gáz ára

Az Emfesz ügyvezetője az MR1-Kossuth Rádióban elmondta: nincs csődben a cég, de ha nem kap kormányzati segítséget, 300 ezer fogyasztó nyolc százalékkal drágábban kapja a gázt.

Az Emfesz Kft. gázszolgáltató szerdán közölte, hogy mintegy hárommilliárd forinttal tartozik neki Pomázi Csaba több cége, a Dunacent Kft., az ENERGOTT Kft., az Alfa-Nova Kft., illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft. 

Góczi István, az Emfesz ügyvezető igazgatója az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, fűtés mindenképpen lesz, tehát „a fogyasztók ellátása bármilyen szituációban garantált”, csak az nem mindegy, hogy milyen áron. Az Emfesz éppen a kedvezményes ár fenntartása érdekében fordult segítségért a kormányhoz, reményei szerint nem hiába.

Góczi István kiemelte, ha nem sikerül megoldást találni, akkor 300 ezer fogyasztó gázszámlájának összege megemelkedik nyolc százalékkal.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közölte: figyeli az Emfesz-szel kapcsolatos eseményeket és biztosítva látja a gázellátást. Az esetleges ellátási kockázatok kezelésére a jogszabályi környezet megfelelően kidolgozott, részletes forgatókönyvek alkalmazását teszi lehetővé, melyek indokolt esetben automatikusan életbe lépnek.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Dunacent, Pomázi Csaba legnagyobb cége cáfolta, hogy tartozna az Emfesznek. Az energiaszolgáltató ennek kapcsán közölte: azonnali hatállyal valamennyi polgári- és egyéb jogi eszközt - ideértve többek között a készfizető kezességek érvényesítését, a felszámolási eljárások megindítását, a finanszírozó bankok értesítését – igénybe vesz a tartozás rendezése érdekében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.