BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

RWE-vezér: Nem illik Kelet-Európába telepítéssel ijesztgetni az embereket

Szokásával ellentétben nem egymással párhuzamosan dolgozik a német E.on és RWE. Az utóbbi új vezére ugyanis bejelentette, hogy nem követi a konkurenst a gyors leépítések terén.

Peter Terium, az RWE új vezére óvatosabban akar eljárni a létszámleépítéseknél, mint Johannes Teyssen a konkurens E.onnál. "Természetesen az a szándékunk, hogy mindent a társadalmi szerződésnek megfelelően végezzünk" - hangoztatta az üzemi tanács tagjaival folytatott beszélgetés során. "A társadalmi szerződés számomra nem azt jelenti, hogy frusztrálttá teszünk embereket áthelyezési ajánlatokkal, Kelet-Európába küldjük őket abban a reményben, hogy ők majd önmaguktól felmondanak. Az ember nem így bánik a munkatársaival" – fogalmazott Terium a Handelsblatt rendelkezésére álló dokumentum szerint, ezzel odaszúrva a rivális E.on menedzserének. 

A lap szerint az ügy hátterében egy az E.on vezetése részéről kiadott javaslat áll. Teyssen a közelmúltban az E.on német munkatársainak egy részét Kolozsvárra akarta csábítani. A csoportos áttelepítésre vonatkozó javaslat provokatívnak tekinthető, hiszen a cég vezetése tudhatta, hogy azt önszántából egy alkalmazott sem fogadja majd el.

Amikor viszont Terium júliusban ismertette a terveit a munkavállalók képviselőivel 2 400 munkahely megszűntetéséről vagy áthelyezéséről, a dolgozók körében aggodalmak támadtak, nem fog-e az RWE is hasonlóképpen eljárni. Terium igyekezett eloszlatni az aggályokat, leszögezve, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megtartják és minden egyes dolgozó pozícióját egyénileg ítélik meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.