BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tunéziában terjeszkedik az OMV

Az OMV, közép-európai energiaipari vállalat felvásárolta a Pioneer Natural Resources kutatással és termeléssel foglalkozó leányvállalatait egyben 800 millió dollárért – álla a vállalat közleményében. A bécsi székhelyű vállalat a tunéziai leányvállalatán keresztül vásárolta meg a cégeket.

A tunéziai Pioneer Natural Resources kutatással és termeléssel foglalkozó leányvállalatait vásárolta meg az OMV a helyi leányvállalatán keresztül. Az ügylet várhatóan az első negyedévben zárul le. Az OMV közleménye szerint a felvásárlás egyezik a vállalat hosszú távú stratégiájával.

A tranzakció erősíti az OMV pozícióját Tunéziában. A közlemény szerint a Pioneer Natural Resources a tavalyi utolsó negyedévben átlagosan napi 5700 kőolaj egyenértékes kitermeléssel bírt, melynek 90 százalékát olaj, 10 százalékát pedig földgáz tette ki. A terület az OMV közleménye szerint jelentős kutatási potenciált rejt magában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.