BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tusk nem hagyja, hogy az oroszok stratégiai vállalatokat vegyenek

Lengyelország megvonja az oroszországi befektetőktől azt a jogot, hogy lengyel stratégiai energiavállalatokat vásároljanak fel. Ezt Donald Tusk lengyel miniszterelnök erősítette meg Varsóban a RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint.

Lengyelország szívesen látja "a gazdag orosz befektetőket", ám feltétellel - hangoztatta Tusk sajtóértekezletén.

Ha egy orosz befektető azért jönne, hogy "megvásárolja a PKN Orlent vagy a gdanszki finomítót, a lengyel gázvezetékeket, vagy a PGNiG-t, ez nem fog sikerülni neki. Ez nyilvánvaló" - kommentálta a lengyel kormányfő az Acron orosz műtrágyagyártó 2012-ben meghiúsult arra irányuló kísérletét, hogy tulajdoni részesedést szerezzen az Azoty Tarnow lengyel nitrogénműtrágya-gyártó vállalatban.

Itt egy olyan befektetőről van szó, aki "gáz alapú nitrogénvállalatba" akart befektetni - mondta Tusk. Szerinte mélyreható tanulmányok nélkül is nyilvánvaló, hogy egy ilyen befektetés nem szolgálja a lengyel érdekeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.