BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb fejlemény EMFESZ-ügyben: zár alatt a saját üzletrész

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2009 novemberében biztosítékként bűnügyi zár alá vette az EMFESZ Kft. tulajdonosi jogait megtestesítő 100 százaléknyi üzletrészt, miközben a keddi közlés szerint a svájci Zug kanton bírósága jogerős ítélete szerint a pernyertes svájci bejegyzésű RosGas AG szabadon gyakorolhatja tulajdonosi jogait a magyarországi cég felett.

Jóllehet az NNI nem jogerős végzéssel tette meg az intézkedést Góczi István, az EMFESZ ügyvezető igazgatója ellen indított nyomozással kapcsolatban, mindez azt jelenti, hogy a társaságot nem lehet eladni.

Ugyanakkor a magyarországi gázkereskedő cég az MTI-vel kedden azt közölte, hogy az EMFESZ vagyona nem került zár alá - így tehát az általa tárolt gáz sem -, vagyis a vagyon, vagy annak egy része forgatható.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.