BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalódást keltett az Apple

Nem sikerült lenyűgöznie a befektetőket az Apple-nek az új készülékeivel, a társaság részvényeinek árfolyama a bemutatót követően több mint két százalékkal esett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a felhasználók hogyan fogadják majd az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában és még néhány fontosabb piacon szeptember 20-tól elérhető két új modellt, az azonban már most is látszik, hogy igazi nagy áttörést nem tudott produkálni a társaság. A prémium szegmensbe szánt iPhone 5S ugyan negyvenszer gyorsabb, mint az Apple első okostelefonja volt, hiányzik még néhány extra, amely meghozhatná az áttörést. Nincs könnyű helyzetben az Apple, hiszen a karácsonyi szezonra készülve a meghatározó gyártók – LG, Sony, Samsung - meggyőző androidos kínálattal igyekeznek minél nagyobb részt kihasítani maguknak, de a Microsoft által felvásárolt Nokia, vagy akár az eddig főként számítógépeiről ismert Acer is okozhat még meglepetéseket.

Az Apple-nél is érzik, hogy változtatásra van szükség, ez még inkább a stratégiában mutatkozik meg. Korábban az volt a jellemző, hogy az új csúcsmobil bemutatásakor csökkentették a régebbi modellek árait, ezzel szemben most piacra dobnak egy az ár szempontjából középkategóriásnak szánt készüléket is, az iPhone 5C-t. Ám a hűségszerződés nélküli 550 dolláros ár nem feltétlenül teszi versenyképessé ebben a szegmensben, ráadásul alig 100 dollárral olcsóbb, mint az aktuális csúcsmodell.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.