BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dagad a botrány a Facebook-kibocsátás körül

Miközben a Facebook részvények árfolyama kissé stabilizálódott, a vállalat helyzete továbbra sem javult; több részvényes pert indított a portál üzemeltetője és a tőzsdei bevezetést levezető Morgan Stanley ellen.

Tegnap 3,2 százalékot javított a részvény, a mai piacnyitás előtti kereskedésben pedig újabb 1,6 százalékot dolgozott le hátrányából, de a 32,50 dolláros kereskedési ár még így is 14 százalékkal marad a kibocsátási ár alatt.

Az AP jelentése szerint ugyanakkor több részvényes pert indított a Facebook ellen azt állítva, hogy a cég nem tájékoztatta megfelelően a piacot gazdasági kilátásairól. Az eljárás nem csak a közösségi portált, de az IPO-t intéző Morgan Stanley-t is érintő, mivel kiderült, hogy a bankóriás röviddel a tőzsdei indulás előtt tájékoztatta ügyfeleinek egy szűk körét arról, hogy lefelé módosította a cég növekedési előrejelzéseit. Amennyiben bebizonyosodik, hogy akár a Facebook, akár a Morgan Stanley jelentős információkat titkolt el a nyilvánosság elől az IPO előtt, a csoportos per kezdeményezői megalapozottan követelhetnek kártérítést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.