BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellopták a Vodafone kétmillió ügyfelének banki adatait

Internetes bűnözők ellopták a Vodafone Deutschland kétmillió ügyfelének adatait - jelentette a Handelsblatt.

A lopás tényét a német vállalat közölte csütörtökön Düsseldorfban. A bűnözők által megszerzett adatok között szerepelnek a Vodafone ügyfeleinek a nevei, címei, születési időpontja, neme, és a banki folyószámlaszám.

Ez a támadás a Vodafone szerint csak bennfentes ismerettel, valamit a vállalat információs technológiai struktúrájában mély ismeretével volt lehetséges.

Egyelőre nem lehet kétségtelenül megállapítani, hogy a támadás mikor történt. Van azonban a tett elkövetésével gyanúsítható személy - közölte a Vodafone szóvivője. Nála már házkutatást is tartottak, ám további részleteket a szóvivő nem akart közölni.

Annyi biztosnak tűnik fel, hogy a tettesnek nem volt hozzáférése a hitelkártya-adatokhoz, jelszavakhoz, mobiltelefon-számokhoz - közölte a Vodafone, amely sajnálatát fejezte ki az eset miatt, és bocsánatot kért az érintettektől. Őket jelenleg levélben tájékoztatják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.