BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigantikus veszteségnek néz elébe a BlackBerry

A BlackBerry közölte: csaknem egymilliárd amerikai dolláros veszteséget vár a második negyedévre, és világszerte 40 százalékos létszámleépítést hajt végre.

A kanadai cég részvényeit fel kellett függeszteni a tőzsdén, mert hirtelen 20 százalékot estek, a nap végén 17 százalékos mínuszban zárt a távközlési papír, amelynek idei vesztesége 26,5 százalék – írja a CNN Money.


A 4500 fős leépítésről szóló hírt a tengerentúli idő szerint péntek délután közölte a cég, ezzel megerősítette azokat a negatív híreket is, amelyek az okostelefon-gyártóról már korábban is terjengtek. A veszteséget a társaság az átszervezések és a fokozódó verseny számlájára írja. Az egymilliárd dolláros deficit mindenesetre a háromszorosa az elemzői konszenzusnak.  A BlackBerry szeptember 27-én teszi majd közzé a pontos számokat.

VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.