BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hét év után trónfosztás: így harcol tovább a HP

Kihívásokkal teli volt Meg Whitman első vezérigazgatóként töltött éve a HP-nél. A társaság új területeket megcélozva növekedne tovább a jövőben – jelezte a cég első embere.

Új területek irányába nyit a világ egyik vezető személyi számítógép-gyártójának számító amerikai Hewlett-Packard (HP). Meg Whitman a társaság vezérigazgatója Frankfurtban rendezett konferencián - a társaság legnagyobb vevőinek, és a médiának tartott előadásában – elmondta: a jövőben a korábbinál meghatározóbb szerepet kapnak majd a különböző szolgáltatások, illetve a szoftveres megoldások a vállalat stratégiájában.

A vezérigazgató jelezte: a beiktatása óta eltelt 14 hónap kihívásokkal teli volt, de véleménye szerint a HP-nek eredményeket is sikerült felmutatnia az elmúlt bő egy évben.  Meg Whitman előbbi kijelentésével minden bizonnyal a társaság nehézségeire utalt: a cég hét esztendő után éppen most veszíti el vezető pozícióját a globális PC-piacon, az előző negyedévben pedig egy félresikerült tavalyi akvizíció miatt 8,8 milliárd dolláros leírásra kényszerült a cég.

 Utóbbi eredményeként egyébként a részvényesek egy része már bírósági eljárást is indított többek közt a HP korábbi és jelenlegi menedzserei, valamint a felvásárolt vállalat (az Authonomy szoftverfejlesztő cég) vezetői ellen.

A HP hétfőtől szerdáig tartó háromnapos eseményén több új termékét leplezi le. Tegnap a társaság vezetésének megítélése szerint az elmúlt tíz év legnagyobb innovációját mutatták be az adattárolás területén, de más, elsősorban a vállalati szférának szánt termékét is megmutatta a nagyközönségnek a vállalat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.