BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Telekom nem érintett az EU-s versenyhatósági vizsgálatban

A Magyar Telekomnak nincs arról tudomása, hogy a Deutsche Telekom bármelyik leányvállalatát, beleértve a Magyar Telekomot is érintené az Európai Bizottság versenyhatóságának vizsgálata - mondta Rózsa Iván, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-nek.

Az MTI azért kereste meg a távközlési szolgáltatót, mert az EU Bizottság illetékes versenyhatóságai több európai távközlési óriáscéget vizsgálnak - a német Deutsche Telekomot, a francia Orange SA-t és a spanyol Telefonicát - azzal a gyanúval, hogy piaci erőfölényükkel visszaéltek az internetszolgáltatások terén. Az amerikai Cogent Communications cég panasza alapján a hatóságok razziákat tartottak az érintett vállalatok irodáiban. 

Rózsa Iván közölte: a Magyar Telekom nem kívánja kommentálni a híreket. Megismételte, amit a Deutsche Telekom is közölt, hogy a német vállalatot meglepte a vizsgálat, mivel korábban is voltak hasonló gyanúsítgatások, azonban azok alaptalannak bizonyultak. Hozzátette: arra lehet számítani, hogy a jelen vizsgálat is hasonló eredménnyel zárul majd.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.